De Do’s en Don’ts voor een impactvolle POS applicatie

We zien het maar al te vaak: POS (point of sale) activaties waarbij gestreden wordt om de aandacht van de klant. Vaak in de vorm van een banner, schapkaartje of (vloer)sticker. Wat zijn de do’s en don’ts voor een succesvolle POS activatie?

Waar je vooral wèl op moet letten

De POS activatie aan het schap is hèt moment om een blijvende indruk achter te laten, binding aan te gaan met jouw klant en je te onderscheiden van de andere producten. Benut dit moment goed en zorg voor het aanspreken van alle zintuigen:

  • Spreek naast het visuele zintuig ook de andere zintuigen van jouw klantgroep aan. Laat een klant het materiaal van de nieuwe verpakking voelen, of de nieuwe geur van het product ruiken. Zo kon je via speciale knijpflesjes de nieuwe geuren van de Robijn, Lenor en Silan wasmiddelen ruiken.
  • Zorg dat je gebruik maakt van opvallende elementen; met laagdrempelige opties zoals een kleurend knipperlichtje onderscheid je je al van de rest. Autodrop en Saitaku hebben hier bijvoorbeeld op een speelse wijze gebruik van gemaakt; gekleurde lampjes die passen bij het thema Las Vegas, of een knipperlampje speels geplaatst in het woord Poké Bowl, zodat deze meer opvalt.

Wat je vooral niet moet doen

Zintuiglijke POS activatie is natuurlijk goed, maar zorg wel dat je er niet in doorslaat. Waar je vooral voor moet oppassen:

  • Een slordige applicatie. Scheef hangende borden, afgebrokkeld of gescheurd plastic, gescheurde flyers... We zien het vaak genoeg voorkomen. Natuurlijk is niet alles in de hand te houden en ben je soms afhankelijk van de voorzichtigheid van de vakkenvuller, maar bovenstaande voorbeelden zijn eenvoudig op te lossen door te kiezen voor nèt wat kwalitatievere materialen in je applicatie.
  • Het toepassen van zintuiglijke prikkels als ‘foefje.’ Soms lijkt het alsof merken achteraf nog even snel een zintuiglijk element wilden invoegen. Neem bijvoorbeeld het knipperlampje in de wobbler van Blue Band; willekeurig geplaatst in het witte artwork, waardoor het niet veel toevoegt. Let dus op: zintuiglijke beleving is goed, als het in lijn staat met je gehele uiting!

Meer weten?

Wil jij ook meer weten over hoe jij jouw merkbeleving aan het schap kan verbeteren? Weet jij de juiste zintuiglijke cues toe te passen die in lijn staan met jouw brand DNA? Senta denkt graag met je mee.

Neem contact op via onderstaand contactformulier!




Senta, Printerweg 10, 3821 AD Amersfoort
E-mail: info@senta.com, Telefoon: +31 33 254 07 09
KvK: 30145022 BTW nr.: NL806662529B01


Algemene voorwaarden - Privacybeleid

Wij accepteren de volgende betalingsmethode

© 2024 Alle rechten voorbehouden