De trend van nu: Instagramwaardige totaalbelevingen

Bij Senta spotten we de laatste trends op het gebied van zintuiglijke klantbeleving. Eén van de meest opmerkelijke trends is onze behoefte naar totale experiences waar we onszelf volledig in kunnen verliezen. Beleving is hot, hoe completer, hoe beter!

Rum Cub

Alleen beleving is echter niet genoeg; deze beleving moet natuurlijk gedeeld worden op social media. Veel plekken zijn er zelfs op ingericht om het perfecte Instagram-shot in te kunnen maken. Neem bijvoorbeeld het razend populaire The Street Food Club in Utrecht, of het recent geopende Rum Club in diezelfde stad. Deze hippe spots zijn zodanig over de top ingericht, dat je je er compleet in kunt verliezen e je je even in een andere wereld waant. In ieder hoekje vind je wel een verrassing en een instagramwaardig tafereeltje. Hotspots als deze groeien als paddenstoelen uit de grond en zijn populairder dan ooit.

Niet alleen horeca, maar ook musea hebben deze trend opgepikt. Onlangs werd het museum Wondr geopend met 15 verschillende belevingskamers, de één nog verrassender dan de ander. Hier staat het maken van je eigen perfecte plaatje centraal. "De bedoeling van deze experience is dat je van 2D naar 3D gaat, dat je mee kan doen met het plaatje zelf en dat je je mengt in het schilderij," aldus Sarah Mendes, de oprichtster van het museum.

Dolors Meta Maze

Heeft deze hyperbeleving enkel als doel om elkaar erover te vertellen via social media? (Gelukkig) niet altijd. Zo heeft het nieuwe museum Doloris in Tilburg het concept hyperbeleving naar een nieuw niveau getrokken. Hier werd een volledig ‘Meta Maze’ gecreëerd waarin de bezoeker wandelt, krijpt, klimt en glijdt door de verschillende zintuiglijke kunstruimtes. En het bijzondere is: deze beleving is volledig vrij van digitale apparaten. Je moet niet alleen je telefoon, maar zelfs ook je horloge achterlaten in het kluisje bij de ingang. Alles om de meeslepende beleving beter te ervaren!

Wat vind jij van deze belevingstrend? Heb jij meer voorbeelden van totaalbelevingen die jou zijn bijgebleven of waar je door werd overspoeld? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier!
Senta, Printerweg 10, 3821 AD Amersfoort
E-mail: info@senta.com, Telefoon: +31 33 254 07 09
KvK: 30145022 BTW nr.: NL806662529B01


Algemene voorwaarden - Privacybeleid

Wij accepteren de volgende betalingsmethode

© 2024 Alle rechten voorbehouden