Ontdek jouw zintuiglijk talent

Doe hier de test

Wist je dat er verschillende zintuiglijke voorkeursgroepen bestaan? Iedereen neemt de wereld verschillend waar en waardeert een andere hoeveelheid zintuiglijke prikkels. Zo heb je prikkelzoekers en prikkelmijders. En dan bestaat er in de hoeveelheid zintuiglijke prikkels ook nog een zintuiglijke voorkeur voor zien, horen, voelen of proeven en ruiken.

Uit onderzoek van Senta blijkt dat 40% visueel is ingesteld, 20% auditief, 20% op voelen en 20% op proeven ruiken. Het is dus een gemiste kans om al het marketingbudget te spenderen aan visuele prikkels. Hiermee bereik je een rationele groep die vaak aankoopbeslissingen neemt op basis van prijs. De voelen, proeven, ruikers waarderen persoonlijk contact en zijn bereid veel geld te spenderen als het ergens 'goed voelt'. Dit is de groep die positief over jouw merk praat en graag een lange termijn relatie aangaat met jouw merk. Raak deze groep in het hart en doe hier je voordeel mee!

De kennis over de verschillende zintuiglijke groepen kan je gebruiken om marketinginspanningen beter af te stemmen op je doelgroep, maar de uitkomsten zijn ook herkenbaar in je privé omgeving. Het leert je dat niet iedereen de wereld waarneemt op de manier waarop jij dit doet. Benieuwd naar jouw zintuiglijk talent, het talent van je collega's of je partner?

Co-creatie Robijn & Zwitsal

Is jouw zintuiglijk talent proeven-ruiken? Dan sta jij waarschijnlijk al in de supermarkt te zoeken naar dit product. De geur van Zwitsal wordt door de Nederlandse vrouw zo gewaardeerd dat Robijn een wasmiddel heeft ontwikkeld speciaal met deze herkenbare geur waar vrouwen gelukkig van worden. Leuk zintuigenprikkelend concept dat inspeelt op de behoefte van een community!


Senta, Printerweg 10, 3821 AD Amersfoort
E-mail: info@senta.com, Telefoon: +31 33 254 07 09
Kvk: 30145022 BTW nr.:NL806662529B01


Algemene voorwaarden - Privacybeleid

Wij accepteren de volgende betalingsmethode

© 2018 Alle rechten voorbehouden