Zintuiglijke fijnzinnigheid

Stimu-less als tegentrend uit zich steeds vaker in productontwerp

In de huidige technologisch gedreven maatschappij is sinds enkele jaren een duidelijke tegentrend zichtbaar; Stimu-less. Men trekt zich terug om op zoek te gaan naar rust en bezinning. Meditatieapps en yogascholen schoten als paddenstoelen uit de grond en magazines als Happinez en Flow werden immens populair.

Nu blijkt deze tegentrend zich ook geworteld te hebben in productontwerp. Waar voorheen auditieve sensory cues vaak erg sterk waren (denk aan de ‘plop’ van een Grolsch fles, het dichttikken van een plastic knopje, het harde klikken van een pen), zien wij in productontwerp een neiging naar meer zachte materialen met zachte dopjes, matte afwerkingen en gebruik van zachte, warme producten. Ook wordt productontwerp veel neutraler, natuurlijker en rustiger. Het jonge merk Mudita bracht bijvoorbeeld onlangs een stimu-less telefoon op de markt; met zo min mogelijk zintuiglijke afleiding en zonder toegang tot internet. Een bijzondere ontwikkeling in het high-tech tijdperk van nu!

Onderzoek naar Stimu-less trendgeuren

In lijn van deze stiltetrend voerden wij bij Senta een mini-onderzoek uit. Onze partners van Smartnose selecteerden de trendgeuren van Slaap, Rust en Comfort:

  • Slaap: Een lichte geur van schone lakens in combinatie met frisse veldbloemen;
  • Comfort; een echte feelgood geur met elementen van versgebakken koekjes;
  • Rust: Een frisse natuurlijke geur met een hint van eucalyptus.

Wat bleek? De geur van Slaap werd het beste gewaardeerd!

Wil jij meer weten over deze trend en hoe je hier als merk het beste op kan inspelen? Of zelf de trendgeuren ruiken?

Maak een afspraak bij Senta en we verwelkomen je geheel in stijl met een rustgevend kopje thee (of koffie, dat mag natuurlijk ook!). Laat hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op.
Senta, Printerweg 10, 3821 AD Amersfoort
E-mail: info@senta.com, Telefoon: +31 33 254 07 09
KvK: 30145022 BTW nr.: NL806662529B01


Algemene voorwaarden - Privacybeleid

Wij accepteren de volgende betalingsmethode

© 2024 Alle rechten voorbehouden